Site Loader
Јавне набавке
Шејкина 21а, Миријево, Београд

Загађење воде, ваздуха и земљишта нарушава стање животне средине. Toком „Зелене недеље“  https://www.eugreenweek.eu/,   која се у организацији заједничког пројектног тима Основне школе „Десанка Максимовић“, Седме београдске гимназије и Геодетске техничке школе одржава од 7. маја до 10. јуна 2021. године, ученици из ове три школе радиће на различитим темама: превенција загађивања воде, ваздуха и земљишта.

У склопу овог пројекта реализоваће се радионица – предавање и квиз о квалитету и очувању земљишта, ваздуха и воде са додатним акцијама: чишћење школског дворишта, мерење потрошње воде и анализа квалитета ваздуха у граду.

Назив наше заједничке акције је „Караван природе“ и она обухвата одлазак и посете целокупног тима, уз учешће родитеља и представника локалне заједнице, школама на територији ГО Звездара. Наше школе су активне чланице међународног програма Еко-школа и учешћем у овој манифестацији европског карактера потврђују своја настојања у очувању животне средине, превенцији загађивања природе и развоју еколошке свести. 

Јагода Петровић-Укај

Професор, Геодетска техничка школа

Post Author: admin