Site Loader
Јавне набавке
Шејкина 21а, Миријево, Београд

Завршни догађај у пројекту „Различитости нас уједињују“ под називом „Културишка“ одиграо се 11. и 12. априла у београдском хотелу Зира. Пет ученица Седме београдске гимназије учествовало је у размени ученика, писању блогова и снимању документарног филма о интеркултуралности.  На дводневном догађају окупило се осамдесет ученика из целе Србије, двадесет пет представника цивилног друштва мреже „Различитости нас уједињују“ и двадесет пет представника средњих школа.

Након шетње градом и упознавања са културним наслеђем Београда учесници су имали прилику да премијерно погледају документарни филм „Интеркултурална слагалица Србије“, у чијем настајању су и сами учествовали. Представљена је и интерактивна игрица „Културишка“ настала у току пројекта, након чега су уследиле размене искустава свих учесника.

Овим догађајем је обележен крај једног циклуса у сарадњи младих, цивилног сектора и формалног средњошколског образовног система у дугорочном залагању за јачање интеркултуралности у нашем друштву.

Представнице Седме београдске гимназије биле су Марина Ивовић, ученица 4/5, Ана Деврња, ученица 4/4, Милица Поповић, ученица 4/4, Милица Прусац,  ученица 4/4, Анастасиа Хаднађ, ученица 4/4 и Јелица Пајић, менторка ученица на овом пројекту. Представник локалне организације цивилног друштва са којим је наша школа сарађивала био је Олег Слатина, председник Еразмус студентске мреже Србије.

Партнери на пројекту били су  Европски покрет у Србији, Центар локалне демократије (Суботица), Форум цивилне акције (Пожега) и Тимочки клуб (Књажевац).

Пројекат је финансиран из Програма Европске уније Подршка цивилном друштву.

Post Author: admin