КАДА МЛАДИ ПРОГОВОРЕ О ВРЕДНОСТИМА

НЕЦЕНЗУРИСАНИ је представа коју изводе средњошколци, а која одсликава ставове, мишљења и вредности младих људи који покушавају да пронађу своје место у координатном систему вредности. Дођите да откријете како су млади људи постали нецензурисани одговарајући на питања: Какве су твоје вредности? Шта ти је важно у животу? Имаш ли цену? Где је и каква је твоја тврђава? Које су твоје моћи? Мали човек ВС агресија – ко ће победити? Да ли можеш да се (из)бориш против корупције? Да ли је љубав превара? Који су твоји процеси? Колико можеш и смеш? Твоја снага и твоја моћ? Твоји ставови? Идеали?

 

Представа је настала као резултат едукативно-креативног програма „ОДЕЛИ МЕ!“, који је Група „Хајде да...“ спровела са средњошколцима са територије Града Београда, а у оквиру пројекта „ОДЕЛИ МЕ! - ЕУ и национални и културни идентитет: истине и предрасуде“, финансираног од стране Министарства за европске интеграције Владе Републике Србије. Партнери на пројекту су: „Унија средњошколаца Србије“, Културни центар „РЕX“, „Медицинска школа Звездара“, „Седма београдска гимназија“ и Правно-биротехничка школа „Димитрије Давидовић“. У оквиру овог програма смо се, кроз обраду књижевних дела, бавили сликом Европе и њених вредности, уочавајући сличности и разлике између нашег и ширег културног простора. Неке од тема које смо обрађивали су: интеркултурално разумевање, национални идентитет, културолошки обрасци, религијска различитост и религијска толеранција, односи моћи унутар друштва, као и између држава, мали човек и идеали, геополитичке предрасуде, љубав, однос према мањинама, питање људских права, родних позиција.

Водитељи процеса: Милица Поњавић и Марко Пејовић

Учествују: Алекса Аделхарт , Вања Филиповић, Верица Јовановић, Горан Садику, Душан Ивановић, Жељана Миловановић, Јован Старчевић, Јована Станковић, Катарина Ђунисић, Лука Новаковић, Марина Јовановић, Марта Томић , Миа Илић, Михаило Даниловић, Нађа Богдановић, Невена Живанчевић, Николина Анђелковић , Нина Зубац, Сара Динић, Тара Булатовић.

Представа НЕЦЕНЗУРИСАНИ - КАДА МЛАДИ ПРОГОВОРЕ О ВРЕДНОСТИМА ће бити одиграна:

У среду, 22. новембра 2017. године, у 13х у Медицинској школи Звездара

У среду, 29. новембра 2017. године, у 20:30х у Културном центру РЕX

У четвртак, 30. новембра 2017. године, у 20:00х у Културном центру РЕX. Улаз је слободан.