Site Loader
Јавне набавке
Шејкина 21а, Миријево, Београд

Група од осамнаест ученика Седме београдске гимназије посетила је манифестацију Први отворени дан савремене географије која је одржана у петак, 18. новембра 2022. године, на Географском факултету Универзитета у Београду са циљем да се упозна са понудом студијских програма и са условима студирања.

Професори и сарадници Географског факултета организовали су за београдске средњошколце предавање о географским информационим системима као важном пољу примене географских знања и вештина, новом смеру у академској понуди Факултета и перспективном занимању за које се школују стручњаци на овој високошколској установи. Такође, ученици су присуствовали и надахнутом предавању о Мексику из угла младих пустолова географа и имали су прилику да се упознају са модерном техником којом располаже Географски факултет. Сарадници Факултета демонстрирали су употребу дрона у географским научним истраживањима.

Посета Географском факултету још једна је у низу активности Тима за каријерно вођење и саветовање. Ученике је у посету Факултету водила Мирјана Зечевић, професорка географије, члан Тима.

Post Author: admin