Site Loader
Јавне набавке
Шејкина 21а, Миријево, Београд

У четвртак, 20. октобра 2022. године, на Факултету политичких наука одржана је обука за вршњачке едукаторе у организацији „Центра за едукацију и друштвену еманципацију младих“ за ученике средњих школа.

На почетку обуке полазницима су се обратили проф. др Дарко Надић, продекан Факултета политичких наука и руководилац Центра за еколошку политику и одрживи развој и Ивана Вилотијевић, секретар Секретаријата за заштиту животне средине.

Уводно предавање о екологији и одрживом развоју одржао је проф. др Дарко Надић. О значају вршњачке едукације у промоцији концепта одрживог развоја и заштите животне средине говорила је Смиљана Алексић из ЕкоХаб-а. Успешне примере заштите животне средине у свакодневном животу представила је Наталија Станковић из организације ЕкоБлог Србија, а Марко Вујић из Центра за еколошку политику и одрживи развој одржао је предавање на тему „Улога младих у промоцији концепта одрживог развоја и заштити животне средине“.

До краја првог полугодишта, петнаест ученика наше школе који су похађали обуку ове године и постали сертификовани  едукатори, осмислиће и реализовати  вршњачке радионице у школи на тему заштите животне и одрживог развоја, под супервизијом ЦЕДЕМ-а и Факултета политичких наука.

Post Author: admin