Site Loader
Јавне набавке
Шејкина 21а, Миријево, Београд

У оквиру едукативног пројекта „Различитости нас уједињују“ три ученице Седме београдске гимназије: Анастасиа Хаднађ (4/4), Милица Прусац (4/4) и Марина Ивовић (4/5) учествовале су у тродневној размени средњошколаца. Домаћини су били ученици и професори Угоститељско-туристичке школе из Чајетине уз организацију и подршку УГ „Златиборски круг“ из Чајетине и Еразмус студентске мреже из Београда.

Циљ пројекта је приближавање тема културне разноликости и припрема средњошколаца за интеркултуралне размене.

Поред радионица о значају интеркултуралности и дружења са вршњацима ученици ових школа заједно су посетили Стопића пећину, Музеј Старо село у Сирогојну, споменик на Шуматном брду и возили се гондолом до врха Торник на Златибору.  Током претходне школске године, пре саме размене, ученици ове две школе сарађивали су на писању блогова о интеркултуралности у својим локалним срединама, размењивали искуства на онлајн састанцима.

Ученике из Београда предводили су Олег Слатина, представник Еразмус студентске  мреже, и Јелица Пајић, професорка Седме београдске гимназије, док су ученике из Чајетине предводиле професорка Јелена Марић из Угоститељско-туристичке школе и Јагода Јеремић из УГ „Златиборски круг“.

У новембру је планирана посета Београду када ће ученици наше школе бити домаћини и представити свој град гостима.

Више о пројекту „Различитости нас уједињују“ прочитајте овде.

Post Author: admin