Site Loader
Јавне набавке
Шејкина 21а, Миријево, Београд

Седма београдска гимназија једна је од пет одабраних партнерских школа из Србије која се укључила у пилотирање образовног програма „Образовање за друштвене иновације“ (ОДИ) у склопу Ерасмус+ програма „ChangeShapingSchools“ (CSS-EU) @euchangeshaping који у Србији реализује удружење KidHub Serbia из Београда у партнерству са организацијама и институцијама из Грчке, Велике Британије, Ирске, Румуније, Хрватске и Кипра.

У овом пројекту ће током 2022. године учествовати пет наставника из наше школе и 35 ученика.

Након успешно реализоване обуке за наставнике „Покрени своју школу! – Образовање за друштвене иновације“ у организацији КidHub-а из Београда, коју су наставници похађали током марта 2022. године, наша школа покреће пројекат који за циљ има решавање еколошког и друштвеног проблема у локалној заједници.

Кроз овај процес ученици развијају скуп друштвених и грађанских компетенција које им омогућују да идентификују могућности за стварање друштвене вредности, формирају сарадње и изградњу друштвених односа, као и да предузиму иновативне акције у циљу стварања демократских и одрживог друштва.

Наставнички тим чине: Гордана Илић, Татјана Богојевић, Милица Кокотовић, Светлана Тодоровић, Новица Миловановић и Марина Дрндарски.

Post Author: admin