Site Loader
Јавне набавке
Шејкина 21а, Миријево, Београд

Ученици Седме београдске гимназије учествовали су у Еразмус + размени младих која се одиграла од 5. до 14. септембра 2023. у Хрватској. На размени је учествовало 46 ученика и ученица из Србије, Хрватске и Румуније. Активности су се одвијале у Велом Лошињу, а тема пројекта била је Превенција тинејџерских трудноћа.

Циљеви пројекта били су: упознавање са здравим стиловима живота, разумевање сексуалности и етичка питања која прате ову тему, разумевање биолошког и културолошког доживљаја сексуалности, упознавање са младима из региона и Европе, културна размена, унапређивање презентерских вештина и дигиталних компетенција. Координатор пројекта била је Школа за медицинске сестре Виноградска из Загреба.

Учешће на пројекту подразумевало је активну улогу ученика и ученица у свим фазама пројекта. То су припрема радионица на задате теме, спровођене и модерирање радионица, а касније дисеминација пројекта међу вршњацима. Све активности спроведене су на енглеском језику. На размени младих учествовало је 13 ученика и ученица наше школе под менторством Катарине Петровић, наставнице психологије и Јелице Пајић, наставнице српског језика и књижевности.

Post Author: admin