Site Loader
Јавне набавке
Шејкина 21а, Миријево, Београд

У оквиру Еразмус + пројекта размене младих под називом „Нема места за насилнике“ (No Room for Bullies), одржаног у Загребу од 6.10 до 15.10.2023 године, активно је учествовало десеторо ученика Седме београдске гимназије, заједно са још тридесет ученика из Хрватске, Мађарске и Румуније. Школа домаћин била је Средња школа Новска.

Малтретирање је једно од горућих питања у већини школа и других образовних институција. Из тог разлога су аутори креирали ову омладинску размену са циљем бољег разумевања основних узрока насиља, препознавања дискриминације и насилних ситуација, улоге стереотипа и предрасуда у у генерисању насиља, као и креирања решења у борби против насиља.

Ученици су различитим методама неформалног учења, кроз вршњачко учење, као што су студије случаја, кратке презентације, причање прича, дебате, дељење и размена личних искустава, енергизери и др., унапредили сопствено разумевање значаја спречавања насиља и дискриминације

Ученици Седме београдске гимназије су осмислили, припремили и водили три радионице на тему религијских мањина, избеглица и електронског насиља, а у оквиру интеркултуралне вечери презентовали су Србију. Такође су активно учествовали у радионицама које су водили остали учесници пројекта. Све активности спроведене су на енглеском језику.

Координатори овог пројекта организовали су посету Хрватском сабору за све учеснике.

Ментори ове ученичке размене биле су наставница биологије Милица Кокотовић и наставница немачког језика Индира Халимић.

Post Author: admin