Site Loader
Јавне набавке
Шејкина 21а, Миријево, Београд

У среду, 13. децембра 2023. године, ученици трећег и четвртог разреда који су претходно похађали обуку о одрживом развоју у организацији Центра за едукацију и еманципацију младих (ЦЕДЕМ), осмислили су и реализовали радионицу вршњачке едукације о заштити животне средине.

Координаторка Еко-школе Гордана Илић представила је најзначајније акције и пројекте Еко-школе у претходном периоду, а затим су ученице четвртог разреда одржале презентацију о школском пројекту сакупљања и сортирања отпада који спроводимо у сарадњи са Градском чистоћом.

Учесници радионице подељени у групе дискутовали су о загађењу воде, ваздуха и земљишта, о загађењу пластиком и разматрали могућа решења и мере у циљу заштите животне средине.  Део радионице био је и квиз о одрживом развоју на којем су ученици показали вискок ниво знања. Ученице су за послужење припремиле здраве колаче од кокоса који су били лепо упаковани и веома укусни, па смо одлучили да их спремамо и у будућим приликама.

Сумирајући утиске са данашње радионице и о раду Еко-школе, ученици су истакли низ ствари које им се јако допадају: учење уз истраживање, рад и игру, флексибилна организација рада, могућност да промовишу себе и школу, дружење са ученицима из других школа који се такође интересују за проблеме животне средине, честе прилике да сами израђују разне промотивне предмете, учешће у дебатама и тимски рад са наставницима који је другачији него на часовима редовне наставе.

Post Author: admin