Site Loader
Јавне набавке
Шејкина 21а, Миријево, Београд

У Седмој београдској гимназији у петак, 3. јуна 2022. године, одржан је Пројектни дан Еко-школе Седме београдске гимназије под називом „Буди део промена које желиш да видиш око себе“. Овогодишњи пројектни дан реализован је у сарадњи са удружењем KidHub Serbia у оквиру образовног програма „Образовање за друштвене иновације“ који се, осим у Србији, реализује и у Великој Британији, Ирској, Грчкој, Кипру, Румунији и Хрватској.

Ученици Седме београдске гимназије су се у склопу овог програма бавили храном. Током маја организован је округли сто са др Алексејем Тарасјевим, научним саветником са Института за биолошка истраживања „Синиша Станковић“, који је окупљеним ученицима, наставницима и родитељима говорио о ГМО и њиховој улози у исхрани. Ученици и професори сакупљали су финансијска средства, припремили један број оброка у солидарној кухињи и делили их социјално угроженим грађанима. Такође, организована су предавања, радионице и вршњачке едукације о адитивима, бојама и емулгаторима у исхрани и припремљени лифлети који су дељени ученицима. Ученици су осмислили и лого и слоган „Да се Земљи нешто лепо деси, реци НЕ пластичној кеси“ који је штампан на цегерима који су дељени испред Максија у Миријеву како би се утицало на свест становништва да се смањи употреба пластичних кеса. Са професорима хемије ученици су у процесу пастеризације припремили компоте и кували слатко од јагода.

У петак, 3. јуна 2022. године, презентовани су продукти пројекта за ученике, наставнике и родитеље Седме београдске гимназије, као и госте, ученике основних школа из Миријева и са Карабурме. У склопу Пројектног дана Еко-школе одржана је и национално такмичење – дебата ученика основних и средњих школа у склопу Међународног TSL (Trust for Sustainable Living) такмичења које је за тему ове године имало климатску правду. Победио је тим негације, а најуспешнија учесница такмичења била је Искра Гњидић. Манифестацију је својим присуством подржао и председник Градске општине Звездара господин Владан Јеремић са сарадницима.


Post Author: admin