Site Loader
Јавне набавке
Шејкина 21а, Миријево, Београд

У нашој школи успешно је реализован пројекат „Сарадњом до здравих избора“ усмерен на унапређење безбедности ученика у школи.

У периоду од краја августа до краја децембра реализовани су: тренинг за наставнике, циклус радионица за ученике првог, другог и трећег разреда и циклус радионица за родитеље.

Обрађене су теме, адолесценције, комуникације, управљања емоционалним реакцијама, решавања проблема, конструктивног превазилажења конфликата и оснаживани односи међу одраслима и ученицима.

У пријатној атмосфери учесници су имали прилику да се упознају, повежу, поделе своја искуства и добију међусобну подршку.

Одрасли су научили како да препознају потребе адолесцената и очувају однос са децом у том периоду, као и да пронађу сигурност у својој улози. Млади су истраживала своје емоционалне доживљаје и реакције у различитим ситуацијама, као и начине како се носити са изазовима и притисцима одрастања. И једни и други су имали прилику да потраже одговоре на дилеме и истраже различита решења проблемских ситуација.

Пројекат је реализован уз подршку ГО „Звездара“ и представља четврти у низу оваквих пројеката.

Пројектне активности су креирале и реализовале психолози запослени у школи Тијана Томић и Катарина Петровић.

Post Author: admin