Site Loader
Јавне набавке
Шејкина 21а, Миријево, Београд

Седма београдска гимназија укључена је као партнерска институција у реализацију Међународног пројекта „Оксфордска дебата за младе у настави природних и техничких наука“ – ODYSSEY (Oxford Debates for Youths in Science Education) чији конзорцијум чине Центар за промоцију науке из Београда, Институт за геофизику Пољске академије наука из Варшаве (Пољска), Центар за откривање енергије из Талина (Естонија) и Хеленски институт за реторику и комуникацију из Пиреја (Грчка).

У реализацију пројекта укључено је осам средњих школа из наше земље: Шеста београдска гимназија, Седма београдска гимназија, Четрнаеста београдска гимназија, Прва крагујевачка гимназија, Електротехничка школа „Никола Тесла“, Гимназија „Светозар Марковић“ из Ниша, Основна и средња школа са домом ученика „Перо Кузмјак“ из Руског Крстура и Економско-трговачка школа „Паја Маргановић“ из Панчева. Током наредних месеци наставници из партнерских школа оформиће школске дебатне тимове, обучиће их и припремити за национално такмичење у дебатовању о научним темама које ће бити организовано крајем априла 2020. године.

У име Седме београдске гимназије ученике ће за такмичење припремати Милица Кокотовић, професорка биологије, Марија Рековић, професорка филозофије и др Марко Перић, професор филозофије.

Post Author: admin