Site Loader
Јавне набавке
Шејкина 21а, Миријево, Београд

Професорка Српског језика и књижевности Јелица Пајић, заједно са својим ученицима из 1/6 и 3/4 Седме београдске гимназије, добила је Европеанину награду за школску 2020/2021. Награђени рад Идемо у потрагу за дрвећем (We are going on a tree hunt) настао је у оквиру курса Дигитално образовање уз помоћ културног наслеђа.  Награда се додељује за најбољу примену дигитализованих ресурса са платформе Европеана у формалном и неформалном образовању младих.

На такмичењу могу учествовати васпитачи, наставници основних и средњих школа, библиотекари, едукатори у музејима, архивски службеници, кустоси из целе Европе.

За учеснике који су чланови Европеанине образовне групе 2020/2021 додељује се двадесет награда, а за учеснике који нису чланови Европеанине образовне групе 2020/2021 додељују се четири награде. На тамичењу је учествовало осамдесет девет такмичара из осамнаест земаља.

Планирана радионица у Бриселу, седишту Европеане, услед неповољне епидемиолошке ситуације, замењена је онлајн сусретом на коме ће награђени радови бити представљени.

Најбољи радови биће преведени на осам европских језика и објављени у оквиру онлајн публикације.

Post Author: admin