Site Loader
Јавне набавке
Шејкина 21а, Миријево, Београд

У оквиру међународног пројекта „Песници данашњице, гласови сутрашњице“ , који је иницирао Пионирски дом из Словеније, а у Србији га спроводи Хартефакт фонд, нашу школу посетиле су песникиње Радмила Петровић и Анђела Ђокић.

У овај пројекат је укључено двадесет школа из Србије, а крајњи циљ је креирање нових облика читања и извођења савремене поезије и постизање веће присутности савремене поезије у школском програму.

Поред Радмиле Петровић, у Хартефактовом песничком тиму учествује још десет младих песника и песникиња који су у новембру кренули са песничким посетама основним и средњим школама у Србији.

У нашој школи 5. децембра одржана је песничка радионица у којој је учествовало тридесетак ученика свих разреда. Ученице и ученици  су активно учествовали у разговору са песникињама, читали своје песме, добијали коментаре и сугестије за даљи рад.

Школској библиотеци овом приликом Хартефакт фонд поклонио је избор из савремене песничке продукције.

Пројекат „Песници данашњице, гласови сутрашњице”, који је већ постигао  запажене резултате иницирањем сарадње наставничког и песничког тима, траје до 2025. године и подржан је од Европске уније кроз програм Креативна Европа.

Катарина Петровић, Јелица Пајић и Љубиша Суботић, професори Седме београдске гимназије, део су професорског тима у овом пројекту.

Post Author: admin