Site Loader
Јавне набавке
Шејкина 21а, Миријево, Београд

„Будимо безбедни“ је шести пројекат у области унапређења безбедности ученика у Седмој београдској гимназији који се реализује уз подршку Градске oпштине Звездара.

Досадашња реализација пројеката у области безбедности у нашој школи (превенције злоупотребе психоактивних супстанци и насилничког понашања) је имала позитивне ефекте на оснаживање родитеља, наставника и ученика да се носе са изазовима адолесценције, развој резилијентности ученика према изазовима и притисцима у домену свакодневног живота, оснаживање здравих стилова понашања, јачање комуникацијских вештина и вештина управљања емоцијама, међусобне односе ученика, родитеља и наставника.

У оквиру овогодишњег пројекта током марта и априла одржана је обука за ученике – вршњачке едукаторе. Обуку су осмислиле и реализовале стручни сарадник – психолог Тијана Томић и наставница психологије Катарина Петровић. Двадесет ученика другог и трећег разреда је кроз пет сусрета обрађивало следеће теме: Вештине комуникације, Решавање проблема, Толеранција разлика и Дигитална безбедност. Кроз радионичарске активности ученици су се припремали за улогу вршњачког едукатора.

У наредном периоду уечници који су прошли обуку ће реализовати радионице на наведене теме са ученицима Седме београдске гимназије уз менторство психолога Тијане Томић и Катарине Петровић.

Post Author: admin