Site Loader
Јавне набавке
Шејкина 21а, Миријево, Београд

У Седмој београдској гимназији Недеља планете Земље биће обележена различитим активностима од 19. до 23. априла у организацији Еколошке секције и Секције за климатске промене у чији је рад укључен велики број ученика и наставника школе.

Двојезична изложба Француског института у Србији „Караван за климу 3.0“ о климатским променама и биодиверзитету у Србији трајаће целе недеље у школи. У промоцији изложбе учествују ученици школе, чланови секција.

Ученици ће се такође укључити у акцију „Сви активни“ коју је покренуо Француски институт у оквиру пројекта Караван за климу – снимањем видеа на тему значаја очувања биодиверзитета.

Биће промовисан део српско-енглеског речника еколошких термина, који су израдили ученици наше школе у оквиру међународног пројекта средњошколаца који је покренула школа из Истанбула.

Поједини делови интерактивне изложбе коју су ученици припремили за Дан шума, а која није одржана због привременог затварања школа, такође ће бити део обелажавања Дана планете.

Током недеље биће приказани едукативни филмови о којима ће се дискутовати као један од видова припреме за завршну активност – ученичку дебату о климатским променама, после које ће бити награђени како победници дебате, тако и најактивнији чланови секција.

Post Author: admin