"Muzikom do uspeha" je drugi projekat nastao u saradnji Sedme beogradske gimnazije, Sekretarijata za kulturu grada Beograda i muzičara Milana Petrovića. "Podji sa mnom u Sedmu" je moderna himna Sedme beogradske gimnazije koju je po zahtevu projekta napisao Milan Petrović. Kroz projekat je prošlo 18 učenika od kojih je 16 izvelo završni koncert u Pan teatru 18.12.2016. godine. Projekat je trajao dva i po meseca, mesec dana u školi i mesec i po dana u Shoica Cajones muzičkom studiju. Učenike su posetili i gosti muzičari, Branko Isaković, Bvana Herbalajzer, Marko Mandić i Ana Radžić koji su sa njima podelili svoja iskustva. Završni koncert je imao i humanitarni karakter, prikupljen je novac za pomoć bivšem učeniku škole Aleksandru Novakoviću.

muzika, tekst, aranžman, prateći vokal, snimanje zvuka: Milan Petrović Miks, gitara, saveti oko aranžmana: Vitomir Milićević Hvala Visokoj školi računarstva i strukovnih studija na ustupanju studija za snimanje vokala, gdji Sonji Krstić, profesorima Mirku Miloševiću i Nemanji.

Na snimku su učestvovali sledeći učenici:

Vokali: Nina Zubac, Sara Minić, Anka Stanić, Iva Biljić, Adrijana Sučić, Katarina Milović, Nadja Bogdanović, Savo Bacić i Luka Janković

gitara: Miloš Janković

fotograf i autor prateće izložbe fotografija o projektu: Matija Popović

menadžer benda: Dunja Parežanin

"Podji sa mnom u Sedmu"

Kao da ne znam kuda silazim ponovo na istoj stanici prolazim kroz svima poznatu ulicu, odakle vidim, našu školu ja sam ponosna na nas, ponosna na svu ekipu u njoj mi svakim danom svesni smo, kako smo sve bliži cilju. Kako prilazim bliže vratima, mahnem društvu što čeka na čas Spuštam svoj ranac na sto, pogledam ko spava okolo Srećan što sam zakasnio, i čas sam izgubio ja sam ponosna na nas, ponosna na svu ekipu u njoj ko li će danas dati, nenajavljeni kontrolni? ;)

REF: Kreni sa mnom ti, podji sa mnom u Sedmu jer mi smo najbolji, podji sa mnom u Sedmu Kreni sada ti, podji sa mnom u Sedmu Jer mi smo najbolji, podji sa mnom u Sedmu, na sedmi čas ...