Site Loader
Јавне набавке
Шејкина 21а, Миријево, Београд

Група Хајде да од 30. 9. до 6.10. у Сремским Карловцима одржала је тренинг Writing instead of Fighting (Пиши уместо да се бијеш) за младе од 18 до 25 година. Кроз креативну обраду  дела светске књижевности учесници су преиспитивали теме личног, културног, верског и националног идентитета, различитости, инклузије, толеранције, родне равноправности, предрасуда и стереотипа.

Полазнице тренинга биле су и три ученице трећег разреда Седме београдске гимназије: Милица Поповић, Милица Прусац и Анастасиа Хаднађ.

Тренинг  је имао за циљ да обучи учеснике како да спроводе сличне активности са младима, како да користе драмске и перформативне технике приликом бављења друштвеним питањима. Читав процес рада забележен је у облику кратког филма, а на крају тренинга изведен је перформанс.

Наше ученице Милица Прусац и Анастасиа Хаднађ су по повратку са тренинга у оквиру иницијативе И ми смо предавачи, која промовише вршњачку едукацију у одељењу 3/6, уз подршку предметних професора, покренуле и водиле дебату о оправданости поступака Норе, главне јунакиње Ибсенове драме Луткина кућа

Проф. Јелица Пајић

Post Author: admin