Site Loader
Јавне набавке
Шејкина 21а, Миријево, Београд

Од 1-4. априла 2019. године  ученици Филолошког лицеја „Илариа Алпи“ из Ћезене (Италија) боравили су у Београду и своју стручну праксу реализовали са ученицима и наставницима Седме београдске гимназије.

Професори  руског језика из Филолошког лицеја „Илариа Алпи“ Јелена Гаук и Олга Вержак и професор руског језика из Седме београдске гимназије Виолета Влашки су у новембру 2018. године на платформи Еразмус плус програма, Етвининг,  покренуле пројекат  Russian language as a Bridge between Italians and Serbians: РУССКИЙ ЯЗЫК -ПОСРЕДНИК (Cesena – Belgrade). Најбитнији део пројекта је четвородневна пракса ученика италијанске школе коју су реализовали заједничким програмом са нашим ученицима. Ученици су заједно и активно учествовали у интерактивним презентацијама и радовима у Руском центру на Филолошком факултету у Београду, Седмој београдској гимназији, Руском дому и у Филолошкој гимназији у Београду.

Главни циљ пројекта је да ученици, учећи страни језик, упознају и разумеју културу других народа чији матерњи језик не говоре.  Италијански ученици су преко руског језика боље разумели словенску културу уопште, а нарочито Србије, земље домаћина. Наши ученици су се упознали са италијанском културом и, кроз заједничке програме са другарима из Италије, оснажили своје вештине комуникације на страном језику.

Проф. Виолета Влашки

Post Author: admin