Site Loader
Јавне набавке
Шејкина 21а, Миријево, Београд

Ученици Седме београдске гимназије учествовали су у Еразмус+ пројекту размене младих под називом „Equality hurts no one” који је одржан у Загребу од 19.10.2021. до 26.10.2021. године. У пројекту је директно учествовало следећих десеторо ученика Седме београдске гимназије: Анастасиа Хаднађ, Милица Прусац, Наталија Здравковић, Ива Марковић, Јована Васић, Маша Радовић, Миљана Јовановић, Предраг Аврамовић, Јелена Ненадић и Милица Павловић. Ученике су припремале и водиле наставнице Катарина Петровић, Јелица Пајић и Јелена Станојчић. 

Овај пројекат је у Загребу окупио учеснике из четири школе следећих земаља: Хрватска, Македонија, Србија и Пољска. Из сваке земље било је по десеторо ученика средњих школа у пратњи од по двоје наставника. Координатор пројекта била је Медицинска школа из Шибеника, Хрватска. Теме које су обрађене на овој размени јесу стереотипи, предрасуде, проблеми дискриминације појединаца и група, једнакост и равноправност. Главни циљ овог пројекта био је побољшавање разумевања концепта људских права међу младим људима и промовисање неформалних едукативних активности. Начин рада у оквиру пројекта био је радионичарски уз примену различитих техника и сви учесници су се опробали и у улози водитеља радионица. Радни језик пројекта био је енглески, тако да су ученици усавршавали и језичке компетенције. Ученици Седме београдске гимназије водили су радионице на следеће теме: Избеглице, Људска права, Стереотипи и предрасуде из личног угла, Образовање у партнерским земљама.

Ученици полазници ове размене ће у току месеца новембра у својим школама одржати радионице и презентације овог пројекта у циљу ширења стечених знања.

Post Author: admin