Site Loader
Јавне набавке
Шејкина 21а, Миријево, Београд

Драги ученици и наставници, чланови Еко-школе и сарадници,

Са задовољством вам представљам план рада Еко-школе у новој школској години. Такође, користим прилику да се захвалим свима на изузетно плодном и динамичном раду у претходној години, на садржајном дружењу и тимском духу, из којих су проистекли запажени резултати.

Ове школску године покренућемо пројекат „Школа без отпада“ који обухвата постављање кутија за сортирање отпада у учионицама, наставак вршњачке едукацију о рециклажи и формирање ученичке еко-патроле за сарадњу са Градском чистоћом.

Такође, настављамо са акцијама о енергетској ефикасности које смо започели прошле године, а које су обухватале вршњачку едукацију, обележавање Дана енергетске ефикасности, конкурс за идејно решење промотивног материјала и постављање материјала у школи. Ове године проширићемо тему енергетске ефикасности на зелене енергије и у сарадњи са локалном заједницом осмислити план транзиције школе на коришћење обновљиве енергије.

Наставићемо сарадњу са Ботаничком баштом према уговору који смо потписали прошле школске године, а који укључује волонтирање ученика и наставника у Башти. У септембру ћемо посетити изложбу „130 година велике стаклене баште“ и „Путовање са водоземцима и гмизавцима“ Природњачког музеја у Ботаничкој башти.

Ученички медијски тим водиће маркетинг Еко-школе на друштвеним мрежама и на тај начин, верујемо, допринети успешнијој промоцији школе.

Учествоваћемо на међународном такмичењу о одрживом развоју, на којем су наши ученици прошлих година освојили једну златну медаљу и две похвале за есеј, и такмичили се у дебатовању на националном и међународном нивоу. Националну дебату ћемо и ове године организовати у нашој школи у јуну на Дан заштите животне средине, када такође планирамо одржавање Пројектног дана Еко-школе.

Позивам све заинтересоване ученике и наставнике да нам се придруже и унапреде рад Еко-школе својим креативним доприносом.

Координатор Еко-школе

Гордана Илић

Post Author: admin