Site Loader
Јавне набавке
Шејкина 21а, Миријево, Београд

Еко-школа Седме београдске гимназије учествовала је у обележавању Европске недеље зелене демократије коју су организовали Пулс Европе и Амбасадори одрживог развоја и животне средине 27. октобра у Простору Миљенко Дерета у Београду.

Ученици наше школе учествовали су у дебати на тему „Климатске промене и млади – ко ће бити бржи?“ заједно са ученицима из Интернационалне школе и Савремене гимназије из Београда. Модератор дебате био је ученик седмог разреда ОШ „Дринка Павловић“, победник Међународне дебате о одрживом развоју, и редован учесник дебата о одрживом развоју у нашој школи. Чланови афирмативног тима били су Максим Баста, ученик одељења 3/3, Теа Ајдер, ученица одељења 2/7 и Илија Драговић, ученик одељења 4/5. Они су у дебати на енглеском језику заступали ставове да млади представљају моћну групу становништва која треба значајно да допринесе ублажавању или заустављању процеса глобалног загревања.

Дебати је претходила панел дискусија о борби против климатских промена у Србији и Европској унији. Учесници панела били су Антон Авињон, програмски менаџер Делегације ЕУ за животну средину, метеоролог Ирида Лазић са Физичког факултета и Александра Младеновић, председница организације Амбасадора одрживог развоја.

После панела, публика је имали прилику да чујe предавање Ириде Лазић о узроцима и ефектима климатских промена, а затим и представљање пројекта Еко-школе из Параћина о мапирању градског зеленила помоћу апликације коју су осмислили и израдили ученици.

Post Author: admin