Site Loader
Јавне набавке
Шејкина 21а, Миријево, Београд

У Седмој београдској гимназији Недеља планете Земље обележена je различитим активностима од 19. до 23. априла у организацији Еколошке секције и Секције за климатске промене у чији је рад укључен велики број ученика и наставника школе.

Двојезична изложба Француског института у Србији „Караван за климу 3.0“ о климатским променама и биодиверзитету трајала је целе прошле недеље у школи. У промоцији изложбе учествовали су чланови секција. Изложба је коришћена и као наставно средство у обради еколошких садржаја у оквиру више наставних предмета. Ученици су се такође укључили у акцију „Сви активни“ коју је покренуо Француски институт у Србији снимањем видеа на тему значаја очувања биодиверзитета.

У петак, 23. априла, промовисан је и део српско-енглеског речника еколошких термина који су израдили ученици наше школе у оквиру међународног пројекта средњошколаца који је покренула Средња школа „Хисар“ из Истанбула.

Поједини делови интерактивне изложбе коју су ученици припремили за Дан шума, а која није одржана због привременог затварања школа, представљена је током обелажавања Дана планете Земље.

Током недеље у школи су приказивани едукативни филмови о којима се дискутовало као један од видова припреме за завршну активност – ученичку дебату о климатским променама. Такмичење ученика у дебати одржано је у петак, 23. априла 2021. године. Тема такмичарске дебате била је „Човечанство може / не може да утиче на ублажавање климатских промена”. Школска дебата Седме београдске гимназије била је припрема за Национално дебатно такмичење које ће се такође одржати у нашој школи у организацији НВО „Амбасадори одрживог развоја и животне средине” 22. маја 2021. године у склопу обележавања Међународног дана биодиверзитета. Дебатном такмичењу и промоцији изложбе присуствовали су господин Бертран Мије, аташе за сарадњу Амбасаде Републике Француске у Београду, госпођа Александра Младеновић, председница НВО „Амбасадори одрживог развоја и животне средине”, госпођа Гордана Мишев, већница у ГО Звездара, госпођа Соња Стаменовић из Одељења за друштвене делатности ГО Звездара, као и ученици и наставници Седме београдске гимназије.

На свечаности поводом доделе диплома најбољим учесницима дебатног такмичења посебно су истакнуте Анастасија Хаднађ, ученица трећег разреда Седме београдске гимназије и Софија Зороја, ученица осмог разреда Основне школе „Дринка Павловић” из Београда које су освојиле златне медаље на Међународном такмичењу у писању есеја из области одрживог развоја и које ће представљати нашу земљу на завршници овог међународног такмичења које ће се одржати 6. јула 2021. године.

Post Author: admin