Site Loader
Јавне набавке
Шејкина 21а, Миријево, Београд

Чланови Еко-школе Седме београдске гимназије са својим професорима су у суботу, 2. октобра 2021. године, на Ади Циганлији приказали део програма који су припремили за Дан науке у склопу заједничког пројекта Савета Европе и Европске Уније „Квалитетно образовање за све“ . Грађанима који су се у суботу нашли на овом популарном београдском излетишту ученици су приказали мноштво интересантних огледа и радионица из области физике, хемије, биологије, географије, психологије, математике и књижевности. Посетиоци Аде, а посебно деца школског узраста, имали су прилику да на забаван и интерактиван начин науче о Теслином трансформатору, Фибоначијевом низу, изоловању ДНК, добијању електричне енергије из етанола и ветра, светским путевима зачина, знаменитим личностима по којима су назване београдске улице, оптичким варкама и још много тога.

Програм Дана науке Седме београдске гимназије на Ади Циганлији реализован је у сарадњи са Амбасадорима одрживог развоја и животне средине, а припремили су га ученици чланови Еко-школе са професорима Марином Дрндарски, Горданом Илић, Татјаном Богојевић, Миленком Јездимировићем, Милицом Кокотовић, Новицом Миловановићем, Светланом Тодоровић, Немањом Здравковићем, Јелицом Пајић и Мирјаном Зечевић.

Директор школе Мирослав Маркићевић захвалио се свим ученицима и професорима који су припремили и реализовали овај догађај и истакао значај оваквих активности за продубљивање знања која ученици стичу у школи, развијање мотивације за рад и учење, ширење свести о значају заштите животне средине и одрживог развоја и промоцију Школе као заједнице која учи.

.

Post Author: admin