Site Loader
Јавне набавке
Шејкина 21а, Миријево, Београд

Дан демократске културе ове године обележавамо у оквиру пројекта Квалитетно обрaзовање за све.

Живимо у свету који се убрзано мења, усложњава и сваког дана намеће нова правила.  Пажљивим посматрањем свега што је око нас и у нама почећемо и промишљање друштва у комe живимо. Опажати, ослушкивати, преобликовати стварност, преиспитивати своје  ставове, отварати нова питања, трагати за могућим одговорима, активно градити отворено и одговорно друштво, друштво толеранције и бриге за другог, задатак је свих нас.  Овако су то вежбали ученице и ученици Седме београдске гимназије.

МОЈ ГРАД И ЈА

На фотографијама се смењују мотиви убрзаног и урбаног са онима окренутим природи и њеним медитативним ритмовима. Различити су сензибититети, ауторски рукописи, извори инспирације. Преливи светлости преко фасада, одбљесци са река, ноћне светиљке, даљине, патина напуштених зграда, лепота и чаролија тренутка или прикривена меланхолија у слици свакодневног, све су то тренуци које су наше младе фотографкиње и фотографи ухватили својим објективом. Лепота је у оку посматрача. Преобликовати свакодневно и познато, онеобичити га, учинити стварност личном, био је њихов задатак.

Уживајте у радовима ученика који чине пројекат МОЈ ГРАД И ЈА.

ДИЗАЈН ИЗ ШКОЛСКЕ КЛУПЕ

На часовима изборног програма Уметност и дизајн покушали смо да креирамо лого који би био одраз наше личности, оног скривеног у нама, да испишемо неки духовити надимак, замислимо необичан мотив или представимо себе на начин који нам се у том тренутку учинио интересантним. Касније смо користећи свој лого добили уникатне мајице, торбе, шоље.

Погледајте део наше колекције.

ЈА АКТИВИСТА

Ови радови настали су на часовима изборног програма Језик, медији и култура у Седмој београдској гимназији. Могућност да се од пасивних реципијената преобратимо у активне креаторе садржаја у дигиталном окружењу била је почетна тачка у раду на теми Друштвена одговорност у обликовању медијског садржаја. Дошли смо на идеју да на креативан начин употребимо своје телефоне и модерне технологије.  Бирали смо теме које сматрамо значајним за заједницу у којој живимо и кроз израду видео-спота указивали на проблем.

проф. Јелица Пајић

Post Author: admin