Site Loader
Јавне набавке
Шејкина 21а, Миријево, Београд

Седма београдска гимназија ове године прославила је Дан биодиверзитета 21. маја. Дан биодиверзитета обележен је као пројектни дан Еко-школе под слоганом „Још мало па нестало“, где су ученици у виду изложбе приказали своје радове проистекле из пројектне наставе о шумама, а које су припремали на часовима физике, биологије, географије, хемије и изборних програма примењене науке, језик, медији и култура и уметност и дизајн. На изложби је представљен део наставних средстава које је Седма београдска гимназија набавила учешћем на конкурсу компаније НИС 2020. године. Овај конкурс компанија НИС спроводи сваке године у оквиру свог програма друштвене одговорности „Заједници заједно“. Отварању изложбе присуствовали су Милош Благојевић, помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја за средње образовање и васпитање и образовање одраслих, Александра Младеновић, председница НВО „Амбасадори одрживог развоја и животне средине“ и Јагода Петровић Укај из Националне асоцијације наставника и родитеља Србије. Такође, изложбу су посетили и ученици основних школа „Јован Поповић“, „Деспот Стефан Лазаревић“и „Десанка Максимовић“ са својим наставницима.

Истог дана школа је била домаћин и националног дебатног такмичења чија је тема била „Како можемо да заштитимо биолошку разноврсност и спречимо шесто велико изумирање?“, на којој је  учествовало осамнаест ученика из Србије који су се пласирали у завршницу есејског дела међународног такмичења организације Trust for Sustainable Living. Учесници такмичења били су из београдских основних школа „Вук Караџић“, „Дринка Павловић“, „Јанко Веселиновић“, из ОШ „Свети Сава“ из Ниша, Медицинске школа Београд и Седме београдске гимназије. Циљ дебате био је да се понуде могућа решења за нестајање биодиверзитета позивајући се на циљеве одрживог развоја УН 13, 14, 15 и 17. Победници дебатног такмичења били су чланови афирмативног тима. Појединачне награде освојиле су ученице ОШ „Вук Караџић“ из Београда, Искра Гњидић и Јована Лазаревић, док је по мишљењу жирија најбољи учесник дебате био Филип Живојиновић, такође ученик ОШ „Вук Караџић“. 

Учеснице националног дебатног такмичења биле су и Анастасиа Хаднађ, ученица трећег разреда Седме београдске гимназије и Софија Зороја, ученица осмог разреда ОШ „Дринка Павловић“ које ће представљати нашу земљу на завршници глобалног такмичења посвећеног заштити биодиверзитета у организацији Trust for Sustainable Living.

Post Author: admin