Site Loader
Јавне набавке
Шејкина 21а, Миријево, Београд

У Седмој београдској гимназији, у суботу, 27.1.2024. године обележили смо школску славу – Светог Саву.

Сечење славског колача почело је у 11 часова. Директор Седме београдске гимназије Мирослав Маркићевић, стручни сарадници и наставници били су домаћини драгим гостима, ученицима и њиховим родитељима. Обред сечења славског колача су обавили наши драги вероучитељи – свештеници, Радомир Маринковић и Никола Гачић.

Свечани програм припремили су ученици наше школе, у сарадњи са својим професорима. Марија Јовановић, професорка музичке културе, са музичком секцијом је припремила десетак пригодних музичких тачака. Програм је започео ,,Химном Светом Сави“, а низале су се тачке групе певача, инструменталних солиста, дуета, вокалних солиста. Ана Ђурић, ученица првог разреда свирала је композицију на хорни, Ленка Трајковић, ученица првог разеда и Хелена Бакочевић, ученица другог разреда, свирале су клавир. Посебно драга учесница и гошћа наше школе била је Наталија Ристић, ученица осмог разреда ОШ ,,Иво Андрић“ и првог разреда Средње музичке школе ,,Даворин Јенко“ која је свирала флауту.

Казивање поезије пратили су на гитарама Катарина Нецић и Василије Гавриловић, ученици трећег разреда наше школе.

Прелепе песме припремиле су и отпевале ученице трећег и четвртог разреда – Мила Димитрић, Ника Рамбосек, Марија Седларевић.

Посебну енергију и радост донели су пријатељи наше школе, чланови Културноуметничког друштва ,,Фолклор је више од игре“ који су извели кореографију ,,Ти одлазиш“ и још једном им се захваљујемо за изузетан наступ и вишегодишњу сарадњу.

Свечани програм водили су наши драги ученици трећег разреда – Миа Шорбан и Данило Арнаутовић. Поетски програм ,,Светлост ходочашћа“, својеврсну шетњу по српским манастирима, светим местима, и песничким визијама тих места казивали су: Максим Баста, Катарина Нецић, Леа Смиљанић, Јања Либрић, Теодора Станојевић, Нина Зорић, Реља Мишчевић и Константин Раичевић, ученици трећег и првог разреда. Њима је помогла да се припреме и заблистају на наступу професорка српског језика и књижевности Ана Марковић.

Изложбу ликовних радова ученика наше школе посвећених Светом Сави припремио је Владимир Дуковски, професор ликовне културе.

Нада Поповић, професорка српског језика и књижевности, с љубављу је направила, и ове године, традиционалне светосавске переце којима смо послужили госте на крају програма.

Захваљујемо се наставницима физичког и здравственог васпитања, домару Рајку, вредним теткицама и момцима из одељења 3/6 који су учинили да простор у којем је одржана свечаност посебно заблиста на овај дивни дан посвећен нашем свецу заштитнику школа, просветитељства, деце – Светом Сави.

Post Author: admin